Samen bewegen

Frankrijk 2011 457

Bewegen helpt bij stress, maar een langdurig gebrek aan lichaamsbeweging zorgt juist voor stress in je lijf. Zorg dus dat je altijd blijft bewegen. Om je conditie te verbeteren en je fitter te voelen is het bijvoorbeeld lekker om te gaan hardlopen. Hardlopen is goed voor iedereen, als het op een verstandige manier gebeurd. Hoe regelmatiger je hardloopt, hoe beter de conditie wordt en hoe fitter je je voelt. Je bent minder vaak ziek en je kunt meer aan. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Wie het grootste gedeelte van de dag achter zijn bureau of in de auto zit heeft veel meer trek. Beweging zorgt ervoor dat je hersenen een seintje krijgen dat je genoeg hebt gegeten en stilzitten doet dit niet. Je eet dus veel meer als je de hele dag zit dan wanneer je regelmatig opstaat en een rondje loopt.

Hardloop-ervaring en conditie zijn niet nodig. Al na enkele keren zal je merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat en dat je lichaam, maar ook je geest, positief verandert. Hardlopen is dé activiteit om calorieën te verbranden, waardoor spiermassa toeneemt en de hoeveelheid vet in het lichaam vermindert. Je zult merken dat je voedingsbehoefte verandert. Je krijgt vaak minder zin in ongezonde dingen, zoals vette snacks, en juist meer zin in gezonde voeding, zoals fruit en groenten. Lees meer over Bewust eten.

Samen sporten met je collega’s is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor de teambuilding. Het schept een band en stimuleert het postitieve gevoel dat je als team een prestatie hebt neergezet. 

Een ander mooi voordeel van hardlopen is dat je het ‘samen’ met je collega’s kunt doen. Voor organisaties is het een perfecte investering in je bedrijf. Enerzijds worden je medewerkers fitter en bouwen een goede conditie op. Anderzijds is het mooie manier om aan teambuilding te werken. Je bent lekker sportief bezig met elkaar en wanneer je met collega’s traint maak je elkaar in een heel andere omgeving mee. Dat schept een band, je geniet samen van het feit dat je als team een prestatie hebt neergezet en komt allemaal ten goede aan de communicatie en samenwerking in een team.