Talent Management

HRM & Arbeidspsychologie moeten elkaar meer tegemoet komen!

Aandacht voor- en weten wat medewerkers motiveert is essentieel. Mooi dat er in het artikel wordt gesproken over een match met arbeidspsychologie. Om de talenten van medewerkers optimaal te benutten, moet een organisatie in kaart kunnen brengen wanneer haar medewerkers optimaal kunnen presteren.

Door Peperclipper Madelijn Sluiter

Toen ik me aan het oriënteren was op een onderwerp voor mijn blog raakte ik al snel geïnspireerd door een blog op Hrbase.nl. In deze blog werd geschreven over de rol van HR en de misvatting over psychologen in het HR vak. Een psycholoog zou niet geschikt zijn voor een HR functie want die heeft geen HR kennis (Hrbase.nl, 2012).shutterstock_141886198

Ik bedacht me waarom ik vier jaar geleden niet psychologie maar HRM als studie koos. De combinatie tussen mensen en organisatie trok mij aan. Werken met mensen, dat interesseerde me. Maar hoeveel heb ik nou eigenlijk geleerd over mensen? Naar mijn idee ging het altijd over organisaties. Ik ben Madelijn Sluiter en ik ben HR consultant bij HR advies bureau Peperclip. Ik wil door middel van mijn blog aan jullie laten zien wat mijn visie op het gebied van HR is en hoe ik denk dat we…

View original post 740 woorden meer