Talent Management

Talent Management betekent voor ons de talenten die mensen hebben optimaal weten te benutten in organisaties. Iedereen beschikt over unieke talenten. Echter worden talenten van werknemers maar zelden volledig benut. Menselijk kapitaal staat voor kennis, vaardigheden en ervaringen van medewerkers en geld als voornaamste waarde in de concurrentiestrijd tussen bedrijven. Bedrijven die zich structureel focussen op talentmanagement zijn in staat het best haalbare uit hun medewerkers te halen. En dan niet alleen gericht op de high potentials, op álle medewerkers.

Train People Well enough so they can leave
Treat them Well enough so they don’t want to
-Richard Branson-

Hoe kunnen wij u ondersteunen? 

Wij kunnen als HR Business Partner uw management ondersteunen bij het beantwoorden van onderstaande drie vragen. Samen met u bekijken we hoe u het beste uit uw medewerkers kunt halen en of de juiste persoon op de juiste plek zit, zodat uw medewerkers proactief in beweging kunnen komen en hun talenten optimaal gaan inzetten voor uw organisatie. Dit doen wij door het bieden van:

Coaching op maat | Succesvolle teams samenstellen

1.Wat zijn de ambities van uw medewerkers?

Alleen als je weet wat mensen drijft, zorg je ervoor dat mensen proactief in beweging komen en blijven. Pas als een medewerker zijn kwaliteiten ook daadwerkelijk inzet om het doel van de organisatie te bereiken, wordt zijn talent effectief. Daar is motivatie en ambitie voor nodig. Organisaties zouden niet alleen moeten selecteren op kennis, ervaring, vaardigheden, maar ook op karakter. Dat is de motor van arbeidskracht. Bovendien bepalen de werkomgeving, de leiderschapsstijl en organisatiecultuur of een medewerker goed functioneert of niet. Mensen worden pas een talent in een context die bij hen past.

Coaching Talentontwikkeling & ambitie

2. Zit de juiste persoon op de juiste plek?

Wij zetten ieder teamlid in op taken waar hij/zij goed in is en talent voor heeft, zodat ieder vanuit zijn kracht gaat werken. Daarbij streven we ernaar dat afzonderlijke talenten en vaardigheden van teamleden complementair aan elkaar zijn. Op deze manier kunnen alle belangrijke taken effectief en efficiënt aangepakt worden.

Succesvolle teams samenstellen

3. Wat doet u aan het binden en boeien van medewerkers?

Voor het boeien en behouden van professionals is het van belang om een bedrijfscultuur te creëren waarin talenten zich kunnen ontwikkelen en een carrière doel hebben. Jonge professionals zijn steeds minder trouw aan hun werkgever. Ze vinden het belangrijker om op verschillende plekken werkervaring op te doen en flexibel te zijn dan op een traditionele manier hun carrière op te bouwen bij één werkgever. Uit onderzoek blijkt dat mentale slijtage (routineus werk doen) vaker voorkomt dan fysieke slijtage. Het stimuleren van een lerende omgeving, daar waar mensen hun grenzen mogen verleggen, met hun talenten mogen experimenteren, en feedback kunnen geven en ontvangen, is de weg vrij naar een lerende en duurzame organisatie.

Coaching De kracht van kwetsbaarheid in leiderschap

Coaching Persoonlijke ontwikkeling: wie wil ik zijn als mens? 

Duurzame inzetbaarheid vergroten door inspirerend vitaliteit beleid