Talentontwikkeling

Love what you do

Love what you do

“Wie zijn eigen weg gaat kan door niemand worden ingehaald”

Ik heb de sprong in het diepe genomen. Ik ga in de meest moeilijke economische tijd voor mezelf beginnen als zelfstandig ondernemer. Ik stap uit mijn comfort zone en geef de zekerheid van een vaste baan op.

Na dertien jaar als leidinggevende te hebben gewerkt bij één werkgever, stond ik na mijn zwangerschapsverlof en een reorganisatieronde opeens op straat en vroeg ik mij af: “En nu? Wat wil ik? Waar ben ik echt goed in? Waar krijg ik energie van?” Ik was altijd goed in staat geweest om anderen bewust vanuit hun kracht te laten werken, maar wat mijn eigen kracht was wist ik even niet meer. Ik zag het als een mooie uitdaging om dat uit te zoeken, want één ding wist ik zeker: ik wil voor mezelf beginnen.

En dus ging ik met behulp van een coach op zoek naar mijn drijfveren en talenten. Een coach die mij kritische vragen stelde, die mij confronteerde met mezelf en mij stimuleerde mijn hart te volgen. Zo ontstond mijn MERK IK en volgde mijn Personal Brand. Gedurende het coachproces staken er dikwijls twijfels en onzekerheden de kop op en zijn er momenten geweest dat ik geen idee had welke (denk) weg te volgen. Ik dwong mezelf tot het maken van een keuze, maar van wie moest ik dat doen? Ik liet me afleiden door ‘de weg’ van anderen te volgen in plaats van te focussen op mijn eigen weg. Op die momenten was ik erg blij met mijn coach, die mij hielp mijn gedachten te ordenen. Ook heb ik veel profijt gehad van de 360 graden feedback opdracht. Ik vroeg bijvoorbeeld aan een dierbare vriendin: “Als je denkt aan mijn toekomst, wat wens je mij dan toe? Zij antwoordde: Ondernemerschap ontwikkelen en het vertrouwde, zekere los kunnen laten”. Blijkbaar was dat al een rode draad in mijn leven en had ik die spiegel nodig.

“Je kunt elk moment opnieuw beginnen”

Nu maak ik de balans op en kan ik het volgende zeggen: wie zijn eigen weg gaat kan door niemand worden ingehaald. Je kunt elk moment beginnen aan iets nieuws, als je maar vertrouwen hebt in jezelf. Hoe jij je voelt, straal je uit naar anderen. Ik ervaar dat. Vanaf het moment dat ik op de ‘goede weg’ zit merk ik dat anderen contact met mij zoeken. Hulp wordt mij belangeloos geboden, nieuwe contacten dienen zich aan en ik merk dat oude contacten mij niet vergeten zijn. Ik heb mijn hart gevolgd en zo is Hart for Talent ontstaan. Een betere naam had ik niet kunnen bedenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s